Foto: SVT

Pumptrackpark byggs i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Tävlingen #föröstersund, där deltagarna har kommit med idéer på vad som ska kunna göra Östersund bättre, har nu avgjorts.

70 stycken bidrag lämnades in till tävlingen #föröstersund. Ansvariga företag och representanter från Östersunds kommun valde ut årets vinnarförslag, en pumptrackpark, som är inlämnat av Therese Wolczynska från Frösön:

Therese Wolczynska Foto: Privat

– Det saknas en bra plats för att åka kickbike/BMX/skateboard i Östersund. En pumptrackpark. Gärna med minst två banor som kan funka även för nybörjare. Sociala och roliga aktiviteter där spontanitet och full uppmärksamhet gäller, säger Therese Wolczynska i ett pressmeddelande.

Pumptrack är en bana där man med hjälp av en pumpande rörelse drivs framåt. Det går att åka med cyklar i alla storlekar, skateboards, inlines och sparkcyklar.

Var parken ska byggas och datum för invigning är ännu inte fastställt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.