Två extra nattåg sattes in för en konferens på Frösön. Foto: TT/SVT

Extra nattåg till läkarkonferens på Frösön

Uppdaterad
Publicerad

Som bekant kör inte SJ några reguljära nattåg till länet just nu. Men det finns en chans att trots allt i ryggläge få ta tåget och komma fram på morgonen. Om ni är tillräckligt många.

Den här veckan har det hållits en prestigekonferens på Frösö Park. Barnläkare och barnsjuksköterskor från hela landet har träffats och det är just på den här årliga konferensen som det mest aktuella inom barnsjukvård diskuteras.

Konferensen hålls vartannat år vid ett universitetssjukhus och vartannat vid ett länssjukhus.

Nattågen

– Nu får vi en extra chans att berätta om barnsjukvården i Jämtland och förhoppningsvis kan vi även locka till oss en del personal, säger konferensens värd Urban Tirén.

Nu fanns det ett inte oväsentligt dilemma när alla deltagare skulle ta sig till Östersund. Nattågen, eller rättare sagt bristen på sådana.

Men än är inte undrens tid förbi. Efter kontakter med SJ fick konferensen klartecken och två extra nattåg sattes in för att deltagarna ska komma på plats utvilade och fräscha.

Och även ta sig hem, natten mot fredagen.

Är det så här man måste agera om man ska ha ett större arrangemang i Östersund, samtidigt som SJ anser att det är lågsäsong?

– Vi kände i alla fall att vi måste försöka och det visade sig att SJ var väldigt tillmötesgående, berättar Märit Blixth som hållit i de rent praktiska inslagen under konferensen.

– Jag törs inte säga hur många resenärer SJ kräver för att sätta in ett extra tåg, men det här är ju en väg som arrangörer i länet kan pröva.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nattågen

Mer i ämnet