Familjen ska insjuknade i Lunndörrstugan i Anarisfjällen i Jämtland. Foto: SVT arkiv

Insjuknad familj räddades av fjällräddningen

Uppdaterad
Publicerad

Fjällräddningen i Jämtland kallades till en stuga i Anarisfjällen där en familj behövde hjälp att ta sig därifrån på grund av att föräldrarna fått vinterkräksjukan.

På tisdagskvällen vid halv sex-tiden kontaktades polisen av en man som tillsammans med fru och ett 5-årigt barn befann sig i Lunndörrstugan i Anarisfjällen, Vålådalen. Han berättade för polisen att frun blivit sjuk och att det skulle bli svårt att ta sig därifrån. Familjen hade drabbats av vinterkräksjukan.

– Det är inget dramatiskt över det, det är ju ett öde att få vinterkräksjukan där, säger Börje Öhman, kommunikatör vid polisens ledningscentral region Nord.

Fjällräddningen rycker ut

Under morgonen fick polisen reda på att även mannen också smittats. Vakthavande befäl hos polisen beslutade sedan att räddningstjänst och fjällräddning skulle kopplas in för att hjälpa familjen ner från fjället.

– Det är klart att vi hjälper dem. Det där fixar våra fjällräddare lätt som en plätt, säger Börje Öhman vid 09:30-tiden.

Strax innan tiotiden hade fjällräddare räddat familjen och tagit de till Vålådalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.