Foto: SVT Arkiv

Flera bilister körde för fort

Publicerad

Polisen fortsätter att genomföra hastighetskontroller i länet. Under onsdagskvällen delades åtta böter ut till bilförare som körde för fort.

Polisen stod under onsdagskvällen på länsväg 511 mellan Krokom och Nordannälden. Trafikkontrollen skedde efter önskemål från allmänheten och resulterade i åtta ordningsböter för hastighetsöverträdelse. Bland annat körde en förare 123 kilometer i timmen på 80-vägen. Den föraren fick ett bot på 4000 kronor och körkortet omhändertaget.

När patrullen var klara och återvände mot polisstationen i Östersund stoppades ytterligare ett fordon.

– Vi blev omkörda i 137 kilometer i timmen på 100-väg och omhändertog ytterligare ett körkort, säger Staffan Roos som är inspektör på trafikpolisen i Jämtland.

Tidigare i veckan stod polisen på E45 vid Bye, utanför Lit. Då fick 20 förare böter för fortkörning. Även den trafikkontrollen skedde efter önskemål från allmänheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.