Ett sjöflygplan kraschade vid landning på sjön Äcklingen norr om Åre. Foto: SVT Design

Flygplan störtade i sjön Äcklingen i Åre kommun

Uppdaterad
Publicerad

Ett mindre sjöflygplan kraschade under landning i sjön Äcklingen i norra Åre kommun på lördagskvällen. Tre personer fanns ombord och alla klarade sig undan kraschen med lindriga skador.

Det var allmänheten som slog larm om att ett mindre flygplan setts krascha vid tjugo i åtta på lördagskvällen. Polisens regionledningscentral bekräftar att det fanns tre personer i planet, och att alla tre är ute ur planet.

En av de tre personerna ombord fördes med ambulanshelikopter till Östersunds sjukhus. Räddningstjänsten avslutade sin insats på platsen vid 21-tiden.

David Ekblom, insatsledare vid räddningstjänsten i Åre, berättar att det handlar om ett sportflygplan och att olyckan skedde i samband med landning på sjön.

Slog runt

– Det var ett sjöflygplan som skulle gå ner för landning, och gick ner i vattnet lite för hårt så det slog runt, säger han.

– De tog sig ut själva och personer på land och båtar ute på sjön kunde komma till undsättning jättesnabbt.

David Ekblom berättar att planet nu är under ytan, men det ska inte ha sjunkit direkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.