Foto: Foto SVT

Förare anhållen efter trafikolycka – riskerar fly landet

Uppdaterad
Publicerad

En man har anhållits på sannolika skäl misstänks för grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik. En medpassagerare skadades i olyckan och fick föras till sjukhus.

Vid klockan 10.00 på lördag morgon körde en bil av vägen i Namn, Östersunds kommun. En man född på 70-talet som åkte i bilen fördes till sjukhus för vård. Föraren, en man i 30-årsåldern, frihetsberövades efter olyckan då han misstänktes vara onykter.

Anhölls av åklagare

Under dagen fattar polisen misstankar gällande grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik. Senare, klockan 14.30 beslutar åklagare att anhålla mannen på misstankegraden ”sannolika skäl” med samma rubriceringar som polisen tidigare satt.

Varför åklagaren valde att anhålla mannen beror på att man befarar att han ska lämna landet om han sätts på fri fot. Detta för att han är utländsk medborgare och saknar en boendeadress i Sverige, enligt åklagarkammarens presstjänst.

Häktning ska ske senast på tisdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.