Foto: SVT

Förde bort 25-åring – döms till långa fängelsestraff

Uppdaterad
Publicerad

Fyra män i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha rövat bort, misshandlat och rånat en 25-årig man hösten 2017.

Det hela utspelade sig hösten 2017. Brottsoffret, en 25-årig man fördes bort av fem personer, misshandlades och rånades på tillhörigheter. 25-åringen tvingades fly ut i skogen för att undkomma förövarna.

Upprinnelsen till det hela var att en av gärningsmännen ville att 25-åringen skulle betala en skuld genom att begå brott, vilket 25-åringen vägrade. Då tvingades han in i bilen och misshandlades sedan och lämnades i skogen.

Tingsrätten dömer fyra av de åtalade till fängelsestraff och en femte till ungdomstjänst. Flera av dem döms också för andra brott som de begått.

Samtliga ska tillsammansa betala skadestånd på 25 000 kronor till 25-åringen.

Så här dömer tingsrätten:

  • En man i 25-årsåldern döms till fängelse i tre år och två månader för misshandel, olaga frihetsberövande, grov stöld, rån, hot mot tjänsteman och narkotikabrott.
  • En man i 20-årsåldern döms till fängelse i två år och åtta månader för misshandel, olaga frihetsberövande, rån, rattfylleri och brott mot knivlagen.
  • En man i 20-årsåldern döms till fängelse i två år och sex månader för misshandel, olaga frihetsberövande och rån.
  • En man i 20-årsåldern döms till fängelse i ett år och åtta månader för misshandel, olaga frihetsberövande och rån.
  • En man i 20-årsåldern döms till ungdomstjänst i 45 timmar för medhjälp till misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.