Med föreställningen Aldrig Ensam vill Charlie Eriksson bryta tabun kring psykisk ohälsa och få människor att prata om det. Bilden är en genrebild. Foto: TT

Föreställning om psykisk ohälsa till Östersund

Publicerad

På tisdag 26/2 kommer showen ”Aldrig Ensam” till Östersund och OSD. Föreställningen handlar om psykisk ohälsa och syftet är att bryta tabun och tystnadskulturen kring ämnet. Grundaren till föreställningen och organisationen Aldrig Ensam är 25åriga Charlie Eriksson.

Organisationen Aldrig Ensam startades 2013 med syftet att bidra till en mer öppen dialog kring psykisk ohälsa. Under föreställningen berättar Charlie Eriksson om sin egna psykiska ohälsa, om självmordsförsöket som ledde till vård i respirator och om vägen tillbaka till livet.

Ger konkreta verktyg – som kan rädda liv

När Charlie Eriksson själv drabbades av en djup depression år 2013 vågade han inte berätta för någon om att han var sjuk, han skämdes. I slutet av 2013 bestämde han sig för att dela med sig av sina erfarenheter och startade därför organisationen Aldrig Ensam. I dag reser han Sverige runt för att ge konkreta tips och verktyg som kan rädda liv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.