Foto: SVT

Försvararen: stor tragedi för alla inblandade

Uppdaterad
Publicerad

Polisen, åklagaren och försvaren är fortfarande alla rätt så förtegna om söndagens händelse i Bispgården, Ragunda men SVT nyheter Jämtland har nu fått bekräftat att offret är ett barn.

Det var i söndags som en man i Bispgården i Ragunda kommun greps och senare anhölls på sannolika skäl misstänkt för försök till mord där vi nu kan berätta att offret var hans barn. Barnet vårdas just nu på sjukhus.

– Det kan jag bekräfta att det är ett barn som är skadat och det här är en stor tragedi för alla inblandade, säger försvararen Andreas Victor. 

Mordförsök mot flicka i Jämtland

Den 30-åriga mannen tar på sig ansvaret för det som hänt men erkänner inte rubriceringen mordförsök och enligt försvararen betyder det att de som hände inte var hans avsikt.

Två brottsoffer

Andra rykten som SVT nyheter Jämtland nu kan bekräfta är att det finns delgiven misstanke mot brott riktade mot två personer, där det andra brottet rubriceras som misshandel och olaga hot.

– Där har han inte heller kunnat ge någon riktigt bra inställlning då han inte riktigt minns, säger försvararen Andreas Victor.

Enligt Andreas Victor så mår hans klient dåligt över det som hänt.

Kan begäras häktad

Den åklagare som nu blivit tilldelad ärendet kommer troligtvis under tisdagen att lämna besked om mannen ska begäras häktad.

– Jag skulle tro att det blir förhandling sent i eftermiddag eller imorgon, säger Andreas Victor, advokat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsök mot flicka i Jämtland

Mer i ämnet