Pappade kastade bebis vid damm – får tio års fängelse. Foto: Polisens utredning

Pappan vill ha sänkt straff

Uppdaterad
Publicerad

Den man som slängde ner sin dotter i en kraftverksdamm vill ha ett lindrigare straff.

Mannen dömdes till 10 års fängelse av tingsrätten, det straffet skärptes senare av Hovrätten för nedre Norrland till 12 års fängelse. Nu överklagar mannen till Högsta domstolen.

Hans advokat, Andreas Victor, skriver i sin inlaga till Högsta domstolen bl a; ”Jag yrkar på sänkt straff och anser att man borde ta mer hänsyn till mannens psykiska ohälsa”.

Mordförsök mot flicka i Jämtland

För att fallet ska tas upp i Högsta domstolen så måste domstolen först bevilja prövningstillstånd.

Det var i augusti förra året som polis och ambulans larmades till en kraftverksdamm Bispgården. En man hade fått ett raseriutbrott, misshandlat sin fru och tagit med sig deras då 11-månader gamla dotter till kraftverksdammen. Där slängde han ner dottern i dammen, ett fall på 15 meter.

Flickan blev mycket svårt skadad och hon kunde till slut räddas av en polis och en ambulanssjukvårdare  som simmande tog sig fram till henne i vattnet.

Flickan fördes till Östersunds sjukhus där man konstaterade att hon brutit både armar och ben, hon hade dessutom inre blödningar och en skallfraktur. Trots detta repade sig flickan bra och kunde så småningom  börja på dagis. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsök mot flicka i Jämtland

Mer i ämnet