Foto: Räddningstjänsten.

Mamman överklagar till Högsta domstolen

Uppdaterad
Publicerad

Mamman kräver pappan på 50.000 kronor för den kränkning hon utsattes för vid mordförsöket på deras gemensamma dotter.

Det uppmärksammade mordförsöket på en knappt ettårig flicka förra sommaren, vid kraftverket i Ragunda kommun, kan nu hamna i Högsta domstolen.

Tolv års fängelse

I Hovrätten dömdes mannen, som släppte sin dotter ner i kraftverksdammen, till tolv års fängelse och till skadestånd på 43.000 kronor för sveda och värk. Domen innefattade mordförsök, grovt olaga hot och misshandel.

Mordförsök mot flicka i Jämtland

Viktigt att pröva

I överklagandet till Högsta domstolen skriver mammans advokat, Linda Arnqvist, att det är viktigt för allmän domstol att pröva möjligheten för en anhörig att också erhålla kränkningsersättning, trots att brottsoffret inte avlidit till följd av brottet.

Arnqvist menar också att syftet med mordförsöket på dottern var att tillfoga mamman lidande och för detta bör hon vara berättigad till kränkningsersättning på 50.000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsök mot flicka i Jämtland

Mer i ämnet