Tjuvarna stal 13 rullar med färgad plåt från ett företag i Sveg. Foto: Polisen

Fräck plåtstöld i Sveg – 78 ton stals under natten

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till måndag stals närmare 80 ton plåt på rullar från ett företag i Sveg. Stölden borde ha hörts och synts och polisen efterlyser nu vittnesuppgifter.

Stölden upptäcktes tidigt på måndagsmorgonen och tros ha skett någon gång mellan klockan 14 på söndagen och 05:00 på måndag morgon. 

Tjuvarna bröt sig in på företaget ArcelorMittal Construction och använde företagets truck för att lasta 13 stycken plåtrullar på minst två lastbilar. Rullarna väger ca 6 ton styck.

Värdet på stöldgodset är cirka två miljoner kronor.

Vittne har sett lastbil

Polisen vill ha in tips och iakttagelser om någon sett lastbilar med släp eller annat som kan ha med stölden att göra.

– Det finns tyvärr inga bilder från övervakningskameror, men ett vittne har sett en lastbil, kanske röd, på platsen vid 22-tiden på söndag kväll. Det är inte så mycket att gå på, men det ger i alla fall ett snävare tidsfönster för när stölden troligen skett. Det säger förundersökningsledare Agneta Brovinius till SVT Jämtland.

Inget produktionsstopp

Från ArcelorMittal Construction inväntar man nu polisens fortsatta utredning, men stölden har i alla fall inte orsakat stopp i produktionen.

– Vi har mer råmaterial på lager, så vi kan fortsätta jobba, säger HR-chef Marie Broberg.

Tjuvarna stal 13 rullar med färgad plåt från ett företag i Sveg. Foto: Polisen Jämtland

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer