Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ola Fransson på Naturum i Vålådalen vill väcka besökares tankar om att alla ser på naturen från olika vinklar. I inslaget berättar han om olika natursyner som han kallar det. Foto: Fredrik Eliasson/SVT

Ola på Naturum i Vålådalen lyfter olika synsätt på naturen

Publicerad

Inom besöksnäringen strävar många efter att visa ett gott värdskap. Men Ola Fransson på Naturum i Vålådalen vill vända på begreppet när det kommer till gäster i naturen. Att man också ska prata om ett gott gästskap.

– Hur kan vi fortsätta vistas i naturen så att vi inte förstör, utan istället gynnar den biologiska mångfalden och andra naturvärden växer till tack vare att vi är där? Det kan vara en intressant diskussion, säger Ola Fransson.

På Naturum i Vålådalen jobbar han och en kollega bland annat med att informera om vad man får göra och inte i naturreservatet. Men de strävar också efter att väcka besökarnas nyfikenhet på naturen och att inspirera till mer eftertanke.

I inslaget berättar han om några olika sätt att se på naturen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.