Foto: SVT

Handelns uppmaning: Dra något gammalt över er

Uppdaterad
Publicerad

För 20 år sedan utsågs dataspelet till årets julklapp av handeln. För tio år sedan en upplevelse – i år blev det det återvunna plagget. SVT har fångat spontana reaktioner från Östersundsbor.

Ett kommersiellt påhitt som bara syftar till att vrida upp konsumtionshetsen ytterligare ett snäpp? Handelns traditionsenliga utnämnande av ”årets julklapp” brukar få ett blandat mottagande.

Den här julen skedde det oväntade – årets julklapp är ett återvunnet plagg.

Begagnat är hett

Den som en gång växte upp med äldre syskon kan ju tänkas ha blandade känslor inför det här med att bära kläder som tillhört någon annan.

Även om det här inte bara handlar om second hand utan även kläder där materialet återanvänts från äldre kläder, så stod glädjen högt i tak när vi besökte en second hand-butik i Östersund efter handelns tillkännagivande. Begagnat är hett – ingen tvekan om den saken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.