Hedda och Rasmus vann Holy Race

Publicerad

300 deltagare kom till start i dagens Holy Race som också blev invigning för den nya meditationsleden mellan Alsens kyrka och Offerdals kyrka. Snabbast på de tolv kilometrarna var Rasmus Hörnfeldt, Sockertoppen och Hedda Bångman, Offerdals SK.

Tre hundra platser erbjöd arrangören och några dagar innan start var alla fyllda. Flest hade anmält sig till promenadklassen som startade först. Gemensamt för alla klasser var att de startade till prästen Calle Wahlströms kommando för att sedan springa den nyrenoverade kyrkleden.

För de som hade lite mer bråttom fanns också motionsklass och för de allra snabbaste; elitklass. Snabbast i mål var Rasmus Hörnfeldt tävlandes för Sockertoppen och Hedda Bångman, Offerdals SK. Trots att Hedda vrickade foten i en nedförsbacke på slutet så kunde hon bärga en hemmaseger till bygden.

– Det gick ju bra tills jag vrickade foten... Men jag är nöjd, sa Hedda efter målgång.

Efter målgång bjöds deltagarna på mat och underhållning med Star for Life och Triple & Touch tillsammans med Offerdals Spelmanslag.

– Allt har gått jättebra. Vanligtvis brukar man få höra om det varit något som inte gått bra. Men nästa år ska vi öppna för fler startplatser, säger Max Novak, en av tävlingsledarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer