Hör Kindbergs kommentar till att Östersundshem kan ha lurats på elva miljoner

Publicerad

I samband med en presskonferens om ÖFK:s nya tränare kommenterade ordföranden Daniel Kindberg gårdagens internutredningen från Östersundshem som visar att bolaget kan ha lurats på elva miljoner under hans tid i ledningen.

Det var igår, tisdag, som Östersundshem presenterade sin internutredning där utomstående revisorer granskat räkenskaperna från 2014 till 2018. Utredningen visar att mycket tyder på att bolaget har överfakturerats på nära 11 miljoner, varav 4,6 miljoner gått till ÖFK. Vart resterande pengar tagit vägen vet man inte. Revisorerna konstaterar också att en eller två personer överskridit sina befogenheter.

Christer Sundin är tillförordnad vd i Östersundshem efter att Daniel Kindberg lämnade sin tjänst som vd vid bolaget. Christer Sundin menade vid gårdagens presskonferensen att det inte är Östersundshems regelverk det är fel på utan att det är en eller två personer som drivit ”det här” (reds anm: verksamhet) i strid med gällande regelverk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.