Foto: Eva Danielsson/SVT

Hotellbrand i Storlien i natt

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt på morgonen inkom ett larm om att en brand brutit ut på Le Ski lodge i Storlien. Branden är släckt och ingen person kom till skada. Polisen misstänker att branden var anlagd.

Larmet inkom strax före klockan fyra på tisdagsmorgonen. Räddningstjänst, polis och ambulans kallades till platsen.

– Det slog lågor upp efter fasaden, men fem personer från styrkan i Storlien var snabbt på plats och kunde släcka ner, säger Callis Blom, räddningstjänsten i Åre.

– Ganska snart fick de också förstärkning från Meråker i Norge och från Åre.

Brann i tomt hotell

Hotellet som var tomt vid tillfället, ligger centralt i Storlien nära andra byggnader och och även väldigt nära järnvägen där räddningstjänsten bröt strömmen under släckningsarbetet.

Branden kunde släckas senare under morgonen. Ingen person kom till skada.

Misstänker att branden var anlagd

Polisen misstänker att branden var anlagd och händelsen är rubricerad som försök till mordbrand.

– Tekniker är på väg upp för att se om de kan hitta brandfarliga medel eller liknande på plats, säger Agneta Brovenius, förundersökningsledare hos polisen i Jämtland under tisdag förmiddagen.

Ingen misstänkt är ännu gripen.

Finns det några vittnen till händelsen?

– Inte fler än han (ägaren reds. anmärkning) som upptäckte branden, säger Agneta Brovenius.

Kan ha koppling till brand i Norge

För två veckor sedan brann en villa i Norge, endast fem kilometer från Le Ski lodge. Efter att polisen fick tipset från räddningsledaren på plats som även hjälpte norrmännen vid villabranden, så ska polisen nu kontakta norska polisen för att se om det kan finnas ett samband mellan bränderna.

– Det är så pass kort tid mellan bränderna och bara fem kilometer bort så det tåls ju att kollas upp. Jag har inte hunnit ringa norska polisen än men vi får se om de eventuellt har en misstänkt gärningsman, säger Agneta Brovenius.

TV: Se vår intervju med hotellägaren i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.