Saman Ghoddos. Foto: Arkiv

Kindberg: Huesca fintade Ghoddos att skriva på

Uppdaterad
Publicerad

Saman Ghoddos lurades av La Liga-klubben Huesca – det hävdade Daniel Kindberg vid ÖFK:s medlemsmöte på torsdagskvällen.

Av mycket som varit turbulent kring ÖFK det senaste halvåret hör nog ändå storstjärnan Saman Ghoddos utflykt till Huesca till det mest förvillande. Han påstods ha skrivit på för klubben, men sedan blev allt väldigt kryptiskt.

– Den största tabben var att han reste ned utan sin agent och det bidrog till att han skrev på ett papper som han inte förstod vidden av, menar Daniel Kindberg.

ÖFK i Allsvenskan

”Var en fri spelare”

Det Ghoddos skrev på var att han var en fri spelare, som alltså inte var knuten till någon klubb, och att det räckte med hans signatur för att han skulle bli Huescas spelare.

Kontraktet, som det ju faktiskt handlade om, skulle innebära att han tjänade 6 000 euro i månaden.

– Han tjänade mer hos oss, inflikade Kindberg.

Dessutom innehöll kontraktet en utköpsklausul på 40 miljoner euro. Det skulle i praktiken göra det omöjligt för Ghoddos att ta sig bort från klubben om han skulle vilja det.

Räddad av spansk lag

Enligt Daniel Kindberg var det en spansk lag som gjorde att ÖFK och Ghoddos till slut kunde avspisa Huesca.

– Den lagen säger att man måste få tillgång till en tolk eller en översättning, om man skriver på ett kontrakt på ett språk man inte beshärskar. Och Saman kan ju inte spanska, säger Kindberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK i Allsvenskan

Mer i ämnet