Daniel Kindberg, här på presskonferensen om brottsmisstankarna. Foto: SVT

Kindberg: I dag klarar sig inte ÖFK utan mig

Publicerad

Vad händer i ÖFK om Daniel Kindberg hamnar i fängelse och vad var det egentligen som hände när Saman Ghoddos besökte spanska klubben Huesca? Detta var frågor som kom upp på ÖFK:s medlemsmöte på torsdagskvällen.

Att hålla ett informationsmöte för alla medlemmar är ett nytt grepp från ÖFK. På sätt och vis var det väl påkallat efter det senaste, mycket turbulenta halvåret.

Media hölls i strama tyglar under mötet. Vi fick inte fotografera eller filma och ingen skulle ställa upp på intervjuer efter mötet. Vad som givetvis svävade över mötet var Daniel Kindbergs fortsatta öden och äventyr. Åklagaren som utreder ekonomiska brott kring Östersundshem flaggade nyligen för att det börjar dra ihop sig till åtal.

Legat i som vanligt

Trots sin påstådda time out har Kindberg legat i som vanligt, och det har alltså varit en väldig ruljans.

Vad händer om han plötsligt försvinner, har klubben en organisation som klarar det?

– I dag har vi inte det, förklarade han.

Organisationen stärks

Anledningen är att klubben haft ett utsatt läge, med fyra tongivande ledare som gick till Swansea och en massiv försäljning av klubbens tre ledande spelare.

– Efter januarifönstret ska vi ha de spelare vi behöver och organisationen runt laget ska ha satt sig. När väl det är avklarat har det mindre betydelse om jag försvinner, säger Kindberg.

På en direkt fråga från en medlem förklarade han dessutom att han i dag inte tänker så mycket på brottsutredningen mot honom och att han lever i uppfattningen att han kommer att frias.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Daniel Kindberg i ekobrottshärva

Mer i ämnet