Ingen förundersökning kommer att inledas vid Särskilda åklagarkammaren efter Daniel Kindbergs polisanmälan. Foto: TT

Ingen förundersökning efter Daniel Kindbergs polisanmälan mot åklagaren

Uppdaterad
Publicerad

Det kommer inte att inledas någon förundersökning mot åklagaren Martin Bresman efter Daniel Kindbergs polisanmälan. Det meddelar nu åklagaren vid Särskilda åklagarkammaren, Per Nichols.

Det var på torsdagen i förra veckan som Daniel Kindberg, tidigare vd för Östersundshem, polisanmälde chefsåklagare Martin Bresman vid riksenheten mot korruption. Enligt anmälan har Martin Bresman ”medvetet förbisett den absoluta åtalsplikt som åklagare har i sin tjänst”.

– Det stämmer naturligtvis inte, sa Martin Bresman till TT i samband med händelsen.

Kindberg åtalad för mutbrott

Anmälan skickades in under den pågående rättegången i Östersunds tingsrätt där Daniel Kindberg står åtalad misstänkt för grovt tagande av muta, medhjälp till grovt bokföringsbrott alternativt medhjälp till försvårande av skattekontroll (grovt brott).

Nu meddelar alltså åklagaren vid Särskilda åklagarkammaren, Per Nichols, att det enligt honom inte finns skäl att inleda en förundersökning baserat på Daniel Kindbergs anmälan, något som Östersunds-Posten också rapporterat om.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.