Per Nyberg är företagare i Åre och han har redan stängt delar av sin verksamhet. Foto: Eva Danielsson SVT

Inget beslut om restriktioner för skidanläggningarna

Uppdaterad
Publicerad

Folkhälsomyndigheten utreder fortfarande om Åre och andra skidorter behöver vida extra åtgärder eller stänga. Nya besked väntas komma tidigast imorgon, tisdag.

Under måndagen träffades flera myndigheter för att diskutera eventuella restriktioner för turistorterna och besked väntas alltså komma tidigast imorgon eftermiddag.

Vid en pressträff som hölls på måndagen berättade statsepidemiologen Anders Tegnell att många skidanläggningar redan vidtagit åtgärder för att hindra smittspridningen. Även afterski-verksamheten i bland annat Åre har stängts ner.

Coronaviruset i Jämtlands län

Förödande med en stängning

För Per Nyberg, som är företagare i Åre, är situationen redan på gränsen till ohållbar. Han har halverat personalstyrkan och tvingats stänga sin restaurang och en av sina butiker. Ett beslut att dessutom stänga skidanläggningen skulle vara helt förödande menar han.

– Det här kommer bli ett stort stålbad. En total stängning kommer vara döden för många i byn, säger Per Nyberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet