Erik Brandsma har varit vd på Jämtkraft sedan 2018. Nu får han lämna. Foto: Maria Harning SVT

Jämtkraft byter vd

Publicerad

Jämtkraft har beslutat att med omedelbar verkan säga upp vd Erik Brandsmaa efter en överenskommelse.

Styrelsen har fattat ett enhälligt beslut om att avsluta anställningen för Erik Brandsmaa. En tillfällig vd, Ylva Andersson ersätter under tiden.

– Energibranschen är en stor del i lösningen på klimatomställningen, men den nyckelrollen gör också att vi själva är i en omställning. Vi är ett robust företag med stor potential att utvecklas och bidra till utveckling, men det kräver att vi optimerar och effektiviserar vår affär och verksamhet. När vi som styrelse sett över hur vi rustar företaget för den uppgiften har vi kommit till slutsatsen att det är bäst att en ny vd tar vid, säger Kerstin Arnemo (C), styrelseordförande Jämtkraft.

Hon betonar att det inte finns någon schism eller något missnöje över Erik Brandsmas vd-tid.

Erik Brandsma började som vd för Jämtkraft 2018

Fakta Jämtkraft

Jämtkraft är ett kommunägt kraftbolag som ägs av Östersunds, Krokoms och Åre kommuner. Östersunds kommun är största ägare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.