Jolanda är bäst på service

Uppdaterad
Publicerad

Jolanda Edvardsson från Järpen är dubbel svensk mästare i servering och ska representera Sverige i EM i Budapest.

– Jag har övat jättemycket speciellt på att hälla vin, då det krävs en viss teknik på att hälla, säger Jolanda Edvardsson.

Det gäller att servera vinet med precision och stil och det kan Yolanda Edvardsson från Järpen. Hon är dubbel svensk mästare i serveringen och är uttagen till yrkeslandslaget för att tävla i EM.

– Det är supercoolt, jag trodde inte det när jag började. Jag visste inte ens att det fanns ett yrkeslandslag, säger Jolanda.

Vill vinna

Jolanda har fått en coach via landslaget som hjälper henne och all ledig tid går åt till att träna och plugga servering. Hon går sista året på restaurang- och livsmedelsprogramet i Åre och tar snart studenten. Och hennes mål efter gymnasiet är glasklart:

– Först blir det EM i Budapest i höst, sedan satsar jag på att få vara med och tävla i VM i Ryssland nästa år. I framtiden vill jag jobba på de bästa restaurangerna med flest stjärnor, säger Jolanda.

Tävlar om vem är skickligast

Yrkeslandslaget utses efter Yrkes-SM och består av ungdomar inom flera olika yrken och branscher. Dessa ungdomar kommer att representera sina länder och yrken vid Yrkes-EM eller Yrkes-VM.

Den 26-28 september 2018 kommer ungdomar från hela Europa att tävla i Yrkes-EM 2018, som kommer att hållas i Budapest.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.