Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Jonna Davidsson och Linnea Sonidsson som är en av de 20 frivilliga som ser till att ingen ringer förgäves till Kvinnojouren. Foto: SVT/ Lena Samuelson

Jonna och Linnea tar emot samtal från kvinnor i Jämtlands län

Uppdaterad
Publicerad

Telefonen hos Kvinnojouren i Jämtlands län kan ringa när som helst. Jonna Davidsson och Linnea Sonidsson är två av de 20 frivillga som turas om att ta emot samtalen.

De tre anställda på Kvinnojouren i Jämtlands län räcker inte till eftersom kvinnor kan utsättas för våld eller hot dygnet runt. Till sin hjälp har de 20 frivilliga.

– Vi kan skriva upp oss på de pass som vi kan ta, säger Jonna Davidsson. Jag blev frivillig för att jag helt enkelt blev så arg.

– Jag utbildar mig till socionom och problemet med våld mot kvinnor och barn ligger mig varmt om hjärtat, säger Linnea Sonidsson. Det känns viktigt att gå in som frivillig.

Hör Jonna Davidsson och Linnea Sonidson om att vara frivillig på Kvinnojouren i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.