Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Idag är all fiber i Rossön indragen ända in i husen och alla ska ha fungerande uppkoppling senast nyår – hör löftet direkt från Tomas Isaksson på Servanet i videoklippet. Foto: Fredrik Lundmark/SVT

Julklappen till Rossöborna: ”Fiberuppkopplingen är igång senast nyår – det kan vi lova”

Publicerad

Kampen för att få till fiberuppkoppling i Rossön har varit lång och kantad av problem. Men nu verkar det som att Rossöbornas väntan äntligen kan vara över.

– Målet sedan vi tog över projektet har varit att alla ska vara uppkopplade under detta år, och det kommer vi lyckas med, säger Servanets platschef Tomas Isaksson.

– Fiberkabeln är inne i huset och mottagaren är igång, så jag väntar med spänning. Nu vågar jag ropa hej, för har vi kommit så här långt så kommer det nog ordna sig, säger Rossöbon Per Åke Bölander.

Fiberutbyggnaden i Rossön

Möjligt att efteransluta

Det handlar om drygt hundra hushåll i Rossön som tecknat sig för fiber som nu kopplas in. Men för den som tvekade, och inte förhandstecknade sig, kommer det finnas möjlighet att ansluta sig framöver.

– Huvudprojektet har varit de som vi ansluter nu, men redan från nästa år kan man säga att det finns möjlighet att efteransluta sig, säger Tomas Isaksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fiberutbyggnaden i Rossön

Mer i ämnet