Kommunalrådet Bosse Svensson (C) efter Kindberg-domen: ”Överraskad”

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Kindberg och de medåtalade frias på samtliga punkter i det stora ekobrottsmålet. En överraskande dom, enligt Östersunds kommunalråd Bosse Svensson (C). Som nu vill se en civilrättslig prövning.

– Man skulle ljuga om man sa att man inte är överraskad. Vi har följt den här historien länge och vi har utrett den väl, säger Bosse Svensson efter att han mottagit domstolens beslut.

Däremot är inte sista ordet sagt, menar han. Frågan om skadestånd som kommunen genom Östersundshem har haft som del i målet, och som i och med fredagens dom ogillats, kommer att drivas vidare. Troligtvis genom en civilrättslig process.

Ekobrottsmålet mot Daniel Kindberg

Domstolen har ju kommit fram till att åtalet ska ogillas. Ska man inte förlika sig med det då?

– Med reservation för att jag bara har läst korta delar, men domstolen har kommit fram till är att det som har skett kommer inte upp till de beviskrav för att döma någon till fängelse eller näringsförbud. Men det betyder inte att vi inte anser att pengar har försvunnit på ett oriktigt sätt.

Även oppositionsrådet Niklas Daoson (S) förvånades över dagens dom. Hör hans kommentarer i spelaren nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ekobrottsmålet mot Daniel Kindberg

Mer i ämnet