Ärendet om skrotbilarna har pågått sedan 2013. Foto: SVT

Socialdemokraterna vädjar om hjälp med skrotbilarna

Publicerad

Socialdemokraterna i Strömsund vill nu ha hjälp med att få bort nära 300 skrotbilar. Det skriver ordförande i miljö- och byggnämnden i en motion där han uppmanar länets riksdagsledamöter att arbeta för en lagförändring.

Bilarna, som ägs av en man i 60-årsåldern, står utspridda på flera fastigheter i kommunen, både på hans egna men också på andras fastigheter.

I juni 2016 fick kommunen rätt mot mannen när de tog fallet till Mark- och miljööverdomstolen, vilket betydde att mannen bland annat skulle göra sig av med 250 av sina omkring 300 bilar. Men sedan dess har inte mycket hänt.

”Miljö- och byggnämnden har jobbat många år med detta ärende, men tyvärr har det varit resultatlöst”, skriver Lars Andreasson (S), ordförande i miljö- och byggnämnden i Strömsunds kommun, i en motion.

Vill att ledamöter arbetar för en lagförändring

Andreasson skriver i motionen att fordon som står parkerade utomhus i skog och hagar inte har något större värde och ”ska ses som skrot och en miljörisk.”

I motionen uppmuntrar han nu att Socialdemokraternas riksdagsledamöter i länet ska ”arbeta för en förändring av regelverket kring handhavande och förvaring av oregistrerade motorfordon.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skrotbilar i Jämtland

Mer i ämnet