Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
En fordonsägare i Strömsund har dömts att minska på antalet bilar han äger, samt samla alla fordon på ett och samma ställe. Foto: Tobias Jonsson, SVT

Strömsund gör nytt försök att få bort gamla bilar

Uppdaterad
Publicerad

I många år har Strömsunds kommun försökt få en man i kommunen att minska ner på antalet fordon han äger, samt att samla in fordonen till ett ställe. Fordonsägaren har motsatt sig kommunens krav, men nu har Mark-och miljödomstolen kommit med en dom.

Kommunen beslutade i mars 2019 att mannen förbjuds att förvara motorfordon utomhus på mer än en fastighet i kommunen.  Han får inte heller äga fler än 25 fordon.

Om inte mannen följer beslutet ska ett vite på 50 000 kronor dömas ut. För varje fordon över 25 ska 5000 kronor betalas i vite.

Men mannen överklagade kommunens beslut. Länsstyrelsen avslog överklagan, och Mark-och miljödomstolen går på kommunens linje.

Fordonsägaren har möjlighet att överklaga beslutet till Mark-och miljööverdomstolen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skrotbilar i Jämtland

Mer i ämnet