Tre personer är fortsatt misstänkta för mord efter att en kropp hittats i en utbrunnen bil i närheten av Vemhån, Härjedalens kommun. Misstankarna är av den lägre graden. Foto: Fredrik Eliasson/SVT

Kvarlevorna efter den avlidne i Vemhån fortfarande inte identifierade

Uppdaterad
Publicerad

Den kropp som påträffades i en utbrunnen bil i områdena kring Vemhån i Härjedalen för snart en månad sedan har fortfarande inte identifierats.

Åklagaren Emil Tiberg meddelar att han i nuläget inte fått någon information om när identifieringen kan komma att vara klar.

– Jag talade med utredare på rättsmedicinalverket tidigare i veckan, och vi behöver få svar från dem för att kunna identifiera personen och fastställa dödsorsak, säger Emil Tiberg.

Tre personer fortsatt misstänkta

Kort efter det att kroppen hittats anhölls totalt sju personer skäligen misstänka för mord. Tre av dem är fortfarande misstänkta.

De fyra övriga är fortfarande med i utredningen.

Under tiden som de inväntar svar från rättsmedicinalverket undersöker man bland annat telefoner och annan utrustning för att se om man kan hitta information som kan vara av intresse för utredningen.

Såhär såg det ut på platsen ett dygn efter händelsen:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under måndagen besökte SVT platsen där den avlidna person hittades under söndagsmorgonen. Foto: SVT/Fredrik Eliasson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.