• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Kvinnor dominerar kulturveckan i Krokom

Mödrarnas hantverk har inspirerat den utställning som öppnas i Ytterån på torsdagen.

Just nu pågår Krokoms kulturvecka som i år har temat kvinnoliv och kvinnokraft. I morgon öppnas en utställning i Folkets hus i Ytterån, en utställning som inspirerats av ”våra mödrars mångsidiga skapande”. 

Det är barndomsvännerna Anita Sallnäs och Karin Rickardsson, som tillsammans med studieförbundet NBV står bakom utställningen.

Syjuntor som barn

Anita och Karin är barndomsvänner och de hade syjuntor redan som 10-åringar. Deras mammor var också vänner och reste i bland på semester tillsammans. Mammornas semesterklänningar ingår i utställningen på Folkets hus.

Under utställningen, som pågår från torsdag till söndag kommer det också en dag att bli workshop där man får skapa i papper.

Kåserar om fosterhem

På lördag ska Claes G Olsson kåsera om hur det var att växa upp hos en fostermor i Ytterån ; ”En berättelse om kvinnokraft” är rubriken på hans medverkan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer