Räddningstjänsten fick det svettigt under tisdagen. Foto: SVT arkiv

Länet olycksdrabbat under tisdagen

Uppdaterad
Publicerad

Det var en anmärkningsvärd anhopning av bilkrockar i länet under tisdagen. Förutom den stora och allvarliga olyckan i Lorås, rapporterades ytterligare tre till räddningstjänsten.

Under eftermiddagen kom tre larm om krockar.

• Klockan 15:45 kom ett larm om krock i Rötviken. Två bilar med sammanlagt tre personer var inblandade. Räddningstjänsten fick hjälpa en person ur bilen eftersom den blivit så tillbucklad att det inte gick att själv ta sig ut. Två personer ska ha körts till sjukhus.

• Vid 16-tiden skedde en sidokollision i Bispgården. Fyra personer ska ha varit inblandade, varav två fick åka till sjukhus.

• Så vid 18-tiden skedde en krock i Lillängerondellen. Två bilar med sammanlagt åtta personer körde in i varandra. Inga personskador att tala om utan räddningstjänsten fick inrikta sig på att rensa väger från skrot efter kollisionen.

Mitt på dagen började det brinna i en sopbil som befann sig vid Åskorset. Bilen bogserades till Lugnviks industriområde där de brinnande soporna kunde släckas.

Dessutom kallades brandkåren till SCA:s anläggning i Stugun (fd Jämtlamell). Det hade börjat brinna i ett pelletslager, men personal lyckades själv släcka elden.

En husbil och en personbil kolliderade på E45 i höjd med Lorås tidigt på förmiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.