Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Vänsterpartiets jämtländska distriktsordförande Christina Hedin hoppas att Stefan Löfven ska sätta stopp för marknadshyror. Själv verkar han inte vara inne på den linjen. Foto: SVT

Länets V-distrikt backar upp Nooshi Dadgostar

Publicerad

Vänsterpartiets ordförande driver Stefan Löfven allt närmare en avgång eller ett nyval. Nooshi Dadgostars partikamrater i länet ställer sig bakom partiledningens kompromisslösa hållning, trots att den kan leda till en regering med moderaterna, KD och SD.

Nästa höst har vi val igen. Men vänsterpartiets krav på förtroendeomröstning om Stefan Löfven kan leda till att vi får klämma in ett extra val innan dess.

Detta är en möjlig utgång av den förtroendeomröstning som av allt att döma sker på måndag. Vänsterpartisterna i länet ställer sig bakom Nooshi Dadgostar när hon kastar handsken och utmanar statsministern.

– Man kan diskutera om vi gör det här för tidigt, eller för sent, eller i precis rätt tid. Stefan Löfven har regerat med vårt stöd och vi har hela tiden sagt att det är två frågor som inte är förhandlingsbara, säger Christina Hedin (V), distriktsordförande i Jämtland.

Det ena är alltså marknadshyrorna och det andra arbetsrätten.

Christina Hedin menar att det här inte handlar om att jämna vägen till regeringsmakten för M, KD och SD.

– Bollen ligger hos Stefan Löfven. Vill han fortsätta att ha vårt stöd så måste marknadshyrorna undanröjas, säger Christina Hedin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer