Foto: Jennifer Gow/TT

Länsbo krävde staten på 114 miljarder

Publicerad

En länsbo krävde staten på stora skadestånd för förlorad inkomst eftersom hans F-skattesedel dragits in. Men tingsrätten ogillar hans anspråk.

Mannen, som är i 60-årsåldern, menar att han gått miste om stora inkomster efter det att Skatteverket dragit tillbaka hans F-skattesedel. Mannen menar sig genom sin forskning ha kommit fram till en vetenskaplig förklaring till världsreligionerna.

Men eftersom han saknar F-skattesedel har han inte kunnat kapitalisera på sin forskning. Därför krävde han sammanlagt 114 148 000 000 kronor årligen i skadestånd från staten.

Översvämning förklaring

Han menar att hans forskning visar att Medelhavet återfylldes för 5500 år sedan vilket har gett upphov till myter som syndafloden och Atlantis. Ur detta har sedan världsreligionerna judendom, kristendom och islam skapats.

Han hävdar att varje anhängare av dessa religioner skulle årligen vara beredda att betala för hans naturvetenskapliga förklaring till religionernas ursprung.

Ogrundade krav

Men Östersunds tingsrätt menar att mannens krav helt saknar grund. Tvisten mellan mannen och staten kan inte ses som reell eller seriös enligt Europakonventionen. Kraven är ogrundade menar tingsrätten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer