Foto: SVT

Lyckad kampsportskola

Uppdaterad
Publicerad

På Fyrvalla Sporthall råder det febril aktivitet under kampsportskolan. Det är för andra året i rad som Jeet Kune Do klubben i Östersund anordnar den veckolånga aktiviteten som lockar över 40 barn och unga.

Den yngsta deltagaren var sex år, men alla upp till och med femton års ålder kunde komma för att prova på kampsport.

På menyn fanns det alla möjliga sorters kampsporter, som brasiliansk jiu jitsu, tae kwon do och MMA. Jolin Gökholm är nio år och en av deltagarna som uppskattade veckan.

– MMA var roligast. Det är en kampsport där man använder sig av grepp för att kunna besegra motståndare som är större än en själv, säger hon.

Hittade informationen på Facebook

Förra året skrev minst hälften av besökarna på kampsportskolan in sig för resten av terminen. Charlotte Tallyen är förälder till två av besökarna.

– Vi såg på Facebook att de skulle ha en prova på-vecka och mina barn undrade om de fick gå. Så jag tänkte, visst, säger hon.

Charlottes familj är inte besviken på veckan. Både nioåringen och elvaåringen har haft roligt, och de har delats in i två av de fyra åldersgrupper som är anpassade för olika åldrars träningsnivåer.

– Det man sett här är att de verkligen har koll, det är inget bus eller spring, det har funkat jättebra, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.