Det var i vintras som mannen misstänks ha hotat kvinnor på krogen i Östersund Foto: Björn B Schäfer, SVT – arkivbild

Man åtalas – hotade och skrek åt kvinnor på krogen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern åtalas vid Östersunds tingsrätt för att ha hotat två kvinnor vid olika tillfällen, samt för att ha ofredat en kvinnlig anställd på en restaurang.

Första händelsen som mannen åtalas för inträffade utanför en Östersundskrog i vintras. Mannen ska då, enligt åklagaren, ha hotat en kvinna genom att säga att han skulle vänta på henne ”i varje gränd” och att han skulle ”slå ihjäl henne”.

Den andra punkten i åtalet skedde på en annan Östersundskrog under våren. Mannen ska då ha gått till verbal attack mot en kvinna och skrikit ut hot om våld.

Kvinnan som hotades vid det tillfället kräver mannen på skadestånd om 10 000 kronor för den kränkning som hon upplevde.

Skrek åt personal

Den tredje åtalspunkten inträffade på samma krog under samma vårkväll. Mannen ska då ha böjt sig över en kvinnlig servitör och inför hela restaurangen skrikit åt henne att hon var ”dum i huvudet” vid upprepade tillfällen.

Kvinnan kräver 5 000 kronor i skadestånd för den kränkning hon utsattes för.

Den åtalade mannen förnekar brott vid samtliga åtalspunkter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer