Foto: SVT

Man häktad misstänkt för dråp

Uppdaterad
Publicerad

En 22-årig man häktades i dag på sannolika skäl misstänkt för dråp av en man i Sveg i lördags natt.

Det var i lördags natt som polis och ambulans larmades till en bostad i Sveg. Efter att ambulans väntat in polisstyrkan som var på larm på annan ort i Härjedalen, fann man en svårt skadad man som dödförklarades på sjukhus.

Två män greps och anhölls och i första läget var misstanken mord, men det ändrades på tisdagen till dråp.  En av männen som är skäligen misstänkt för dråp släpptes fri på tisdagen.

Den 22-årige man som häktades i dag är på sannolika skäl misstänkt för dråp, och tingsrätten gick på åklagarens begäran, att häkta 22-åringen med restriktioner.

– På fri fot så finns det risk att han kan påverka utredningen, säger åklagaren Emil Westlin. Om han inte har restriktioner så skulle han genom telefonsamtal eller besök kunna påverka utredningen.

Den nu häktade mannen skadades själv under tumultet som uppstod på festen i lördags, så illa att han fick föras till sjukhus för vård. Han förnekar brott och hävdar att han agerade i nödvärn, alltså i självförsvar.

– Han förnekar brott, säger Emil Westlin.

Har du fått någon klarhet i vad som har hänt i Sveg?

–Just nu handlar det inte om att jag ska få klarhet i vad som har hänt, säger Emil Westlin. Nu ska vi förutsättningslöst samla in bevisning, för och emot. 

När kommer utredningen att vara klar?

– Jag fick till sista mars på mig nu, men det skulle förvåna mig om utredningen är klar till dess, det kommer nog att ta två till fyra veckor till skulle jag tro, avslutar Emil Westlin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.