Foto: SVT

Man häktad i Östersund – hade sprängmedel och tändhattar i en lägenhet

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern har häktats av Östersunds tingsrätt, misstänkt för en rad grova brott. Bland andra människorov och förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, grovt brott.

Mannen anhölls i sin frånvaro i tisdags eftermiddag och kunde gripas morgonen efter. I samband med polisens utredning upptäcktes föremål som gjorde att 30 personer fick evakueras från sina bostäder i Torvalla och polisens nationella bombskydd kallades till platsen.

I åklagarens häktningsframställan framgår att mannen misstänks för flera grova brott de senaste månaderna. Efter en lång häktningsförhandling på lördagen häktades mannen, på sannolika skäl misstänkt för flera brott.

Sprängmedel hittades i Torvalla

Människorov i maj

Han häktades misstänkt för medhjälp till  grovt människorov i Östersund i början av maj och i samband med det även övergrepp i rättssak.

Tändhattar och sprängmedel

Han häktades också för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, grovt brott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, De senare misstankarna gäller en adress i Torvalla i Östersund.

– Polisen hittade bland annat sprängmedel och tändhattar i en lägenhet, säger jouråklagare Åse Schoultz till SVT Nyheter Jämtland.

Senast den 13 september ska åtal vara väckt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sprängmedel hittades i Torvalla

Mer i ämnet