Fullsatta läktare på Jämtkraft arena. Riktigt där är vi inte, men väl för första gångenb på ett och ett halvt år. Foto: SVT Jämtland

Många jagar biljetter när ÖFK får släppa in publik

Publicerad

För första gången på ett och ett halvt år kommer ÖFK att ha publik på läktarna vi söndagens hemmamatch mot IFK Göteborg. Men restriktionerna finns kvar och det blir inte helt enkelt att få tag i en biljett.

De nya reglerna skulle innebära att ÖFK får ta in 3 000 personer. Men så blir det inte.

– Vi måste fortfarande se till att distansen hålls mellan besökarna. Det innebär att vi totalt kan släppa in 1 670 personer, säger klubbens mediaansvarige Håkan Lundqvist.

Publiken kommer att fördelas ut på A- och B-läktaren. Läktarna på kortsidorna kan inte användas eftersom den publiken i så fall exempelvis måste ha egna toaletter och de måste hållas åtskilda från andra läktare.

De här 1 670 sittplatserna fördelas nu efter ett strikt schema. Från klockan 12 på tisdagen fick de som köpt säsongsbiljetter hämta sina biljetter.

– Bokningen av de här biljetterna sker egentligen online. Men det är många äldre och så som inte har fått det att funka så det har varit kö till klubbshopen under tisdagseftermiddagen, berättar Håkan Lundkvist.

På onsdag klockan 12 erbjuds de som är medlemmar att köpa biljetter och klockan 12 på torsdagen får sponsorer som tecknat avtal om biljetter boka sina.

– Blir det några biljetter kvar efter detta så släpper vi dem som lösbiljetter från fredag kl 12, säger Lundqvist.

Ett krux med det här upplägget är att det bara är biljetterna till medlemmarna och möjligen då de sista, lösa biljetterna, som innebär friska pengar in till klubben. Samtidigt kostar det att ställa hela matchorganisationen på benen och ÖFK har jagat frivilliga som kan tänka sig att ställa upp gratis.

– Vi jagar fortfarande volontärer, intygar Håkan Lundqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.