Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Mer downhill på Frösön – aktör vill marknadsföra cyklingen

Publicerad

Både Östersunds cykelklubb och Destination Östersund har hört av sig till kommunen och önskat att Gustavsbergsbackens lift ska vara öppen mer under sommaren. Så har nu skett och på lördag är första gången liften är öppen för downhillcykling på en helgdag.

I tisdags öppnade Gustavsbergsbackens lift för cykelsäsongen. Nästan 70 cyklister dök upp och köpte liftkort, vilket är en handfull fler än en genomsnittlig kväll under förra säsongen.

– Sedan 2015 har vi haft en häftig utveckling med antalet aktiva och de sista två åren har vi sett en större ökning framförallt bland unga, säger Jens Tirén, friluftslivsutvecklare på Östersunds kommun.

Fick önskemål om mer öppettider

Istället för de två kvällarna i veckan som liften hållits öppen tidigare år kommer det även att vara öppen på lördagar, senare i sommar ska den vara öppen varje dag. Antalet öppna dagarna går då från 16 till 75.

– Vi har fått önskemål både från cykelföreningar och  från Destination Östersund om mer öppettider, för de vill kunna marknadsföra cyklingen här. Det har inte varit möjligt tidigare eftersom det varit stängt under semestertider, säger Jens Tirén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.