• Viktigt meddelande:

    Det brinner i ett fritids vid Östra Ersbodaskolan i Umeå kommun, Västerbottens län, och det bildas kraftig svartrök. Räddningsledaren uppmanar alla i Östra Ersboda att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Niklas Rhodin (S) lämnar sitt uppdrag som oppositionsråd i Krokom för att studera. Foto: SVT

Niklas Rhodin (S) avgår som opppsitionsråd i Krokom

Uppdaterad
Publicerad
Niklas Rhodin (S) avgår som opppsitionsråd i Krokom från och med september. Detta eftersom han har kommit in på lärarutbildningen på Umeå universitet.

Rhodin har varit politiskt aktiv i kommunen sedan 2014 och suttit som oppositionsråd för Socialdemokraterna sedan 2016. I våras sökte han till Umeå Universitet för att bli gymnasielärare i historia. När det i förra veckan stod klart att han kommit in på utbildningen tog han beslutet att lämna lokalpolitiken.  

– Jag har länge velat vidareutbilda mig och när jag fick antagningsbeskedet kände jag att det jag ville tacka ja. Det ska bli spännande att göra något nytt, säger 26-årige Niklas Rhodin.   

Rhodin har bland annat varit engagerad i bostads-och utbildningsfrågor i kommunen och han beskriver de senaste åren som givande.

– Jag har en väldigt positiv bild av min tid som oppositionsråd och jag tycker att vi har drivit frågor som fått större utrymme i debatten, till exempel frågan om bostäder. Jag är glad och hedrad över att ha fått ha uppdraget, säger Niklas Rhodin.  

”Önskar honom all lycka till”

Från partiets håll ser man också positvit på Rhodins politiska gärning i Krokom.

– Niklas har varit en bra kraft inom partiet så på ett sätt är det sorgligt att han lämnar. Men alla måste få hitta sin väg i livet så vi önskar honom all lycka till, säger Maria Jacobsson, ordförande för Socialdemokraterna i Krokoms kommun.

Nu börjar jakten på en kandidat som kan efterträda Nordin och axla uppdraget som oppositionsråd.  

– Vi har inget förslag på någon ersättare nu, men om processen flyter på bra så kanske vi kommer att kunna utse en i november, säger Jacobsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer