Foto: SVT

Ny busstidtabell från december

Uppdaterad
Publicerad

Sista nattbussarna från Östersund mot Lit, Krokom och Brunflo dras in – och en ny tur, en skidbuss från Sveg till Lofsdalen införs när Länstrafikens nya tidtabell träder i kraft.

När Länstrafiken inför ny tidtabell den 10 december blir det förändringar bland annat när det gäller nattbussarna på helgerna från Östersund mot Krokom/Nälden, mot Lit/Häggenås och mot Brunflo/Marieby. Det är sista turen, kl 02.30, som dras in.

– Att vi drar in de här turerna handlar till viss del om besparingar då vi har besparingskrav på oss inför 2018, men det handlar också om att inte så många väljer att resa med sista avgången, säger Länstrafikens vd Per-David Wennberg i ett pressmeddelande.

Kommer en ny skidbuss

En annan förändring är att det blir en ny tur mellan Sveg och Lofsdalen, en skidbuss på helgerna.

Bussen avgår från Sveg på morgonen och är i Lofsdalen innan backarna öppnar. Bussen återvänder sedan mot Sveg strax efter kl 17.

– Perfekt för den som vill hinna med en after ski, säger Per-David Wennberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.