Det är många som passar på att besöka Forsaån under de varma sommardagarna. Foto: Emma Höglund/SVT

Högt besökstryck vid Forsaån orsakar parkeringskaos

Publicerad

Forsaån har blivit ett allt mer populärt resmål och lockar många badsugna under de fina sommardagarna. Något som den kilometerlånga sträckan av parkerade bilar avslöjar. Nu ska situationen lösas med ny parkeringsplats på västra sidan av ån.

– Jag fick nog gå en kilometer för att komma till stigen ner till Forsaån, säger Pontus Andersson, besökare vid Forsaån.

Lilla parkeringen kallas den nya parkering som ligger väster om Forsån. Markägarna som har byggt den hoppas att den ska kunna lösa lite av det parkeringskaos som nu råder vi den gamla parkeringen. Några som är positiva till den är räddningstjänsten i Jämtland/Härjedalen.

– Den lättar dels på det parkeringstryck som finns på den gamla och sedan är det också närmre till själva ån där man badar från den nya parkeringen, så det underlättar arbetet, säger Johan Wickenberg som är ställföreträdande räddningschef.

Populärt besöksmål

Pontus Andersson och Jonas Beltrame-Lenné är två personer som besökte Forsaån för första gången. En upplevelse enligt de båda. Samtidigt fick de båda uppleva vissa skillnader när de parkerade bilen, den ena på den gamla parkeringen och den andra på den nya så kallade lilla parkeringen.

Vad de upplevde för skillnader kan du höra om i klippet här ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.