Annette Carlsson fick en helårsanställning på nya handelscentret i Storlien och flyttade med familjen från Matfors till bygden. Foto: Eva Danielsson SVT

Coronautbrottet ledde till tvärstopp i gränshandeln

Uppdaterad
Publicerad

Det nya handelsområdet Fjellhandel har nu öppnat i Storlien. Det innebär 80 nya arbetstillfällen för området. Men just nu är det väldigt lugnt i handelscentrumet.

Mitt under coronapandemin öppnade det nya handelscentrumet i Storlien. I byn är det nu lugnt, den här tiden brukar det normalt vara gott om påskhandlande norrmän och norska gäster i området. Invigningen av handelscentrumet blev inställd på grund av coronautbrottet och Norges stängda gräns. Men även om det inte har hållits någon invigning så här handelsområdet öppnat.

– Det var tråkigt att vi var tvungna att skjuta på invigningen men det har man förståelse för. Det är väldigt lugnt nu men jag hoppas vi kan ta igen det när gränsen öppnas och viruset är under kontrolll, säger Henrik Weile, butikschef Coop Storlien.

Coronaviruset i Jämtlands län

80 arbetstillfällen

Det nya handelsområdet innebär 80 nya arbetstillfällen i området. Anette Carlsson från Matfors har flyttat till Storlien med sin familj, hon är en av de nyanställda. I videon här ovanför kan ni se henne berätta om vad som fick henne att ta steget och flytta till Storlien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet