Turerna runt ÖFK:s krisande ekonomi, elitlicens och eventuella sponsoravtal fortsätter. Foto: Bildbyrån

ÖFK:s anonyma sponsor namngiven – förnekar affären

Uppdaterad
Publicerad

Enligt SportExpressen är den anonyma sponsorn som ska ha lovat 15 miljoner till Östersunds FK, ett litet bolag på Cypern. Ägaren själv förnekar inblandning i någon sponsoraffär.

När licensnämnden beslutade att Östersunds fotbollsklubb inte uppfyllde kraven för att ha elitlicens, presenterade klubben ett sponsoravtal med ett icke namngivet utländskt bolag, som skulle ge 15 miljoner till i januari. Överklagandenämnden godtog detta, men fortfarande har inga pengar synts till.

Tidigt spekulerades det om att det påstådda sponsoravtalet var en bluff för att bli kvar i allsvenskan, och tveksamheterna försvinner inte direkt när nu SportExpressen avslöjar vilket företag det, enligt tidningen, handlar om: Puls8 Ltd, ett litet bolag på Cypern – vars ägare förnekar hela affären.

ÖFK i ekonomisk kris

Ägaren: ”Det finns inget kontrakt”

– Någon skapar ett mysterium, inget annat än det. Det finns inget kontrakt, inga juridiska band, ingenting om en eventuell eller pågående relation med Östersund i den kontext du pratar om, säger ägaren Mark Eddison till SportExpressen.

Den enda kopplingen till ÖFK säger han är att han har ”en vänskaplig relation med vissa delar av klubben”.

Anonym kommentar

På fredagen kväll publicerade Österunds FK på sin hemsida en kommentar som sägs komma från den anonyma investeraren, som säger sig vara involverad i ömtåliga internationella affärsförhandlingar.

”We must remain anonymous at this stage and while we appreciate the frustration this causes to the media and the supporters, it is not in our interests at the moment to go public. That will happen if and when we are able to reveal more of our plans and our business negotiations are satisfactorily concluded” står det i uttalandet.

I korthet, att investeraren måste fortsätta vara anonym, tills om och när man kan avslöja mer och har avslutat förhandlingarna på ett tillfredsställande sätt.

På lördagseftermiddagen uttalade sig ÖFK och Puls8 gemensamt på ÖFK:s hemsida. Där står det att en chef mycket riktigt förnekat att det pågick någon affär mellan dem, för att det just då pågick hemliga förhandlingar där det fanns villkor för dem att inte avslöja affären.

De menar att om detta kom ut i media kunde det skada förhandlingar mellan Puls8 och andra finansiärer. Uttalandet är undertecknat Lennart Ivarsson, vd ÖFK och Jonathan Lassman, Director Pulse8.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK i ekonomisk kris

Mer i ämnet