ÖFK kommer att överklaga beslutet om att flyttas ner från allsvenskan och kommer att fortsätta samla in pengar för att stärka ekonomin, säger Niclas Lidström, ÖFK:s pressansvarige. Foto: SVT

ÖFK: ”Vi kommer att överklaga”

Uppdaterad
Publicerad

ÖFK kommer att överklaga beslutet om att degraderas till Superettan. Det säger ÖFK:s pressansvarige Niclas Lidström. Hör ÖFK kommentera beslutet om att flyttas ner från Allsvenskan och hur klubben tänkt klara ekonomin nästa år.

ÖFK:s redogörelse för hur man ska klara det kommande året ekonomiskt ansågs ”orealistiskt” av Svenska fotbollförbundet. Därför nekas klubben elitlicens. Men ÖFK delar inte den uppfattningen. Det finns flera olika möjligheter att sänka kostnaderna, först och främst genom avstå från att förnya flera spelaravtal.

Samtidigt kvarstår hotet om att ÖFK kan komma att bli tvungen att betala 40 miljoner kronor efter Ghoddos-affären. Hör mer om hur ÖFK resonerar kring det och situationen i övrigt i videoklippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.