Tingsrätten i Östersund fastslår att mannen skadat kvinnan och att skadorna varit livshotande. Mannen döms därför för försök till mord till tio års fängelse. Foto: SVT

Omhäktningsförhandlingarna i Östersund försenades

Uppdaterad
Publicerad

Klockan nio skulle omhäktningsförhandlingarna i Östersunds tingsrätt ha inletts mot den man som är misstänkt för stämpling till terroristbrott. Men förhandlingarna försenades på grund av tekniska proble,

På plats i Östersund finns endast rättens ordförande och en protokollförare. Planen var att den misstänkte, hans advokat Linda Arnqvist och åklagaren Henrik Olin ska medverka via videolänk men man har tekniska problem.

På sin hemsida skriver tingsrätten: ”Tingsrätten har just nu problem med datatrafik och telefoni. Felsökning pågår.”

Förhandlingarna kom igång först strax efter klockan 09.30 och då medverkade den misstänkte, advokaten och åklagaren via telefon.

Vill bli frisläppt

Åklgaren yrkade att de misstänkte ska vara fortsatt häktad till den 13 september. Den misstänkta motsatte sig detta och sa att han inte har haft något uppsåt till det han anklagas för.

För två veckor sedan häktades den misstänkte mannen som misstänkt för sannolika skäl för stämpling till terroristbrott. Häktningstiden går ut idag.

Åklagaren hade då att väcka åtal, begära förlängd häktningstid eller släppa den misstänkte.

Om den misstänkte gått med på förlängd häktningstid så hade det inte behövts någon ny förhandling. Vid den förra häktningsförhandlingen nekade han till brott men hade då inget emot att sitta häktad under utredningstiden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.