Wargentinsskolan i Östersund. Foto: SVT

Östersunds kommun och JGY inför tillträdesförbud på skolor

Uppdaterad
Publicerad

Östersunds kommun och Jämtlands gymnasieförbund vidtar olika åtgärder för att stoppa smittspridning av coronaviruset.

Nu råder tillträdesförbud för de som inte är behöriga till grundskolans, grundsärskolans, förskolans och fritidsverksamhetens lokaler i Östersunds kommun. Som behöriga till lokalerna räknas är personal och vårdnadshavare som lämnar och hämtar barn. Tillträdesförbudet gäller en månad framåt.

Ett liknande beslut gäller för Jämtlands gymnasiums skollokaler runt om i länet. Ledningen för JGY meddelar att ingen utöver elever och lärare ska vistas i skolans lokaler.

Coronaviruset i Jämtlands län

Skolorna öppna tills vidare

Tills vidare hålls skolorna öppna. Inte heller Jämtlands gymnasium planerar att i närtid stänga någon skola.

De närmaste veckorna har Jämtlands gymnasieförbund planerat för utvecklingssamtal med elevernas vårdnadshavare, dessa ställs nu in. Dessutom har nya städrutiner införts för att rengöra kontaktytor i skollokalerna.

Restriktioner för kommunanställda

För anställda inom kommunen gäller att inga tjänsteresor ska göras utanför kommunen, om resan inte bedöms som nödvändig. Personal ska också undvika att röra sig mellan kommunens olika arbetsplatser och inte delta i möten med fler än 25 personer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet