Foto: Ylva Holmgren

Kindberg-rättegången: Peabmannen överklagar tingsrättens dom

Uppdaterad
Publicerad

Ångermanlands tingsrätt har på onsdagen tagit emot även Peabmannens överklagan.

På tisdagen tog tingsrätten emot Daniel Kindbergs överklagan av domen som föll den 5 november. På onsdagen tog tingsrätten emot även Peabmannens överklagan. Båda männen yrkar på att hovrätten ska ogilla åtalet i alla delar och att skadeståndsyrkandena ska ogillas.

Menar att samtliga arbeten är utförda

I sin överklagan lyfter Peabmannen samma sak som han tryckte på i tingsrätten, det vill säga att samtliga fakturerade arbeten är utförda. Även om de inte skulle vara det så menar han att han aldrig haft anledning att ifrågasätta att så är fallet och att han därför saknar brottsligt uppsåt.

Ekobrottsmålet mot Daniel Kindberg

Peabmannen och hans advokat menar även att tingsrättens dom inte gör klart vilka brott som är styrkta eller inte och att det därför inte är en rimlig brottsmålsdom.

Dömdes till två års fängelse

Peabmannen dömdes av Ångermanlands tingsrätt till fängelse i två år för trolöshet mot huvudman och medhjälp till trolöshet mot huvudman. Han dömdes även att tillsammans med Daniel Kindberg och Sollefteåföretagaren betala skadestånd till fastighetsbolaget Fältjägaren och Östersundshem på cirka 13 miljoner kronor.

Därmed har alltså två av de tre dömda i målet överklagat tingsrättens dom. Sollefteåföretagarens inlaga väntas komma in senare i veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ekobrottsmålet mot Daniel Kindberg

Mer i ämnet