Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jämtland baskets Pierre Hampton känner revanschlust efter förra säsongens missade finalmatcher. Foto: Lukas Johansson/SVT

Pierre Hampton revanschsugen efter förra årets finalskada i Svenska basketligan

Uppdaterad
Publicerad

I dag drar slutspelet i Svenska basketligan i gång och Jämtland basket möter Köping i kvartsfinalserien. Säsongens poängkung Pierre Hampton ser fram emot slutspelet och har revanschlust.

– Det är det här vi har väntat på, säger Hampton.

Förra säsongen slutade Jämtland basket tvåa, efter att ha förlorat finalserien mot Norrköping Dolphins. Det utan nyckelspelaren Pierre Hampton som redan i första finalmatchen fick kliva av efter en knäskada.

– Det är klart att det var tråkigt och vi hade ett väldigt bra år förra året. Vi ville verkligen gå hela vägen då, säger Hampton.

Ikväll ställs de i den första slutspelsmatchen. Kvartsfinalerna spelas bäst av fem matcher för att sedan i semifinal och final spela bäst av sju matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jämtland Basket

Mer i ämnet