Jämtland tog SM-silver. Foto: Bildbyrån

Besvikelsen efter finalförlusten: ”Riktigt tufft...”

Uppdaterad
Publicerad

Första SM-finalen i klubbens historia.

Då föll Jämtland mot Norrköping.

– Det är blandade känslor, säger R.T. Guinn.

I vår gick Jämtland till SM-final för första gången någonsin. Det historiska mötet med Norrköping Dolphins kom att avgöras över sex finaler – och på måndagen säkrade Norrköping guldet.

Besvikelsen var påtaglig i Jämtland efter slutsignalen som innebar silver. Lagkaptenen R.T.Guinn – med 14 poäng i den sista finalen – beskriver känslorna.

Jämtland Basket

– Det känns inte bra att förlora. Men samtidigt ska vi vara nöjda över att skriva historia för klubben och gå till final, säger han.

”Pressade oss”

41-åringen säger att Norrköping är värdiga vinnare.

– De pressade oss hårt och gjorde det bra genom hela finalserien. I bland var det riktigt tufft... I kväll fortsatte de spela bra och kunde avgöra, säger han.

Guinns framtid i klubben är osäker.

– Vi får se hur kroppen känns efter sommaren. Jag måste prata med klubben också, beslutet är inte bara på min sida. Vi får se vad som händer.

”Varit otroliga”

Han hoppas också att Jämtlands framgångsrika säsong innebär ett uppsving för basket i staden.

– Förhoppningsvis kan basketfebern fortsätta och sporten blir större. Fansen har varit otroliga. Jag håller de som de bästa i serien.

KLIPP: Norrköping säkrade SM-guldet

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Norrköping försvarade SM-guldet. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jämtland Basket

Mer i ämnet